Skip to content

WiFi op de kwekerij in 2024

15 oktober 2024
Het gebruik van Wi-Fi in een kwekerij, biedt tal van voordelen die bijdragen aan efficiënter beheer en hogere productiviteit. Met Wi-Fi kunnen o.a. kwekers draadloze sensoren en slimme apparaten inzetten om de groeiomstandigheden van planten nauwkeurig te monitoren. Deze sensoren meten belangrijke parameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid, lichtintensiteit en bodemvochtigheid in real-time.

Met een bestaande klant hebben wij al wat langer geleden gesproken over de voordelen die werken met SharePoint en MS365 een bedrijf kan bieden. Hij benaderde mij deze Dankzij Wi-Fi kunnen deze gegevens direct naar een centrale database worden gestuurd, waar ze geanalyseerd kunnen worden om optimale groeiomstandigheden te handhaven. Bovendien kunnen kwekers via hun tablets, smartphones of computers op afstand toegang krijgen tot deze gegevens en indien nodig aanpassingen doen, zoals het aanpassen van de irrigatie of verlichting.

Daarnaast maakt Wi-Fi het mogelijk om geautomatiseerde systemen te integreren, zoals irrigatiesystemen die op basis van de gemeten bodemvochtigheid automatisch water geven. Dit vermindert waterverbruik en verhoogt de efficiëntie.

Ook kunnen beveiligingscamera’s via Wi-Fi worden verbonden, waardoor kwekers hun gewassen kunnen bewaken en beschermen tegen diefstal of schade.

Maar ook hun panden en percelen, of de toegang daarvan, is op afstand hier mee regelen. Het productieproces regulieren, doordat men op de vloer de verkoop informatie direct voor handen heeft en op in kan spelen. Voor de verkoop afdeling is hierdoor de mogelijkheid inzage te krijgen in het hele logistieke proces. Op deze manier is real time informatie voor de klant/ eindgebruiker direct beschikbaar en opvraagbaar.

KBA automatisering heeft voor één van haar klanten de hele Wi-Fi omgeving in de productieruimten, de showroom en de kantoren, opnieuw in mogen richten. Dit is gebeurd op basis van Zyxel componenten, t.w. Zyxel GS-1920-8HP 8 poort POE switchen en Zyxel NWA130 Acces Points.

De productie ruimten en het kantoren gedeelte is nu voorzien van een zeer snel gescheiden draadloos gasten- en kantoornetwerk, waarover met behulp van tablets real time data verwerkt kan worden in combinatie met Microsoft 365.

Een belangrijk veiligheidsaspect is het gebruik van gasten Wi-Fi en kantoor Wi-Fi.

Gasten Wi-Fi zorgt ervoor dat bezoekers en klanten eenvoudig toegang hebben tot internet zonder de beveiliging van het interne bedrijfsnetwerk in gevaar te brengen. Dit is vooral handig voor bezoekers van de kwekerij en die snel informatie willen opzoeken of delen.

Kantoor Wi-Fi, aan de andere kant, biedt een stabiele en veilige verbinding voor administratief personeel en management, waardoor zij efficiënt kunnen werken en communiceren.

Draadloos presentaties geven in de showroom wordt hierdoor ook erg makkelijk. Kortom, Wi-Fi speelt een cruciale rol in de modernisering van kwekerijen, waardoor ze slimmer, efficiënter en productiever worden.

Ander nieuws

De alles verbindende factor!