Skip to content

Je kunt niet meer zonder!

11 november 2023
Het voorwerp wat het meest wordt gebruikt, voor bijna iedereen onmisbaar is en waar we het grootste gedeelte van de dag “op doorbrengen ”, is natuurlijk onze mobiele telefoon. Kijk maar naar beelden van de 2e kamer in Den Haag. Daar zitten de Kamerleden, als ze aanwezig zijn, de meeste tijd op hun telefoon te kijken en zijn ze bezig met apps en berichten.

Echt sociaal gedrag kun je dit dus overigens niet noemen, maar het hoort er gewoon bij. Niemand kan meer zonder. Al is het alleen maar om je telefoon als wekker te gebruiken, zodat je op tijd opstaat.

Doordat wij met zijn alleen de mobiele telefoon als foto- en filmcamera gebruiken en/of mobiele opslag van data en mails, is het een correspondentie middel bij uitstek. Als er een ongeluk is gebeurd zijn we er als de kippen bij alles via de mobiel vast te leggen en zo gauw mogelijk te delen met onze mede mensen op allerlei makkelijke te bereiken internet media.

Bellen doen we er eigenlijk weinig mee in verhouding tot waar het apparaat eigenlijk voor is ontwikkeld.

Door al die geavanceerde toepassingen, is een mobiele telefoon onmisbaar in het dagelijks leven.

Wat dus als zo’n telefoon wordt besmet met een virus of sterker nog, wordt gehackt waardoor je niet zelf meer over je eigen telefoon kunt beschikken?

Waar we gemakshalve aan voorbij gaan is, dat de software van een mobiele telefoon en de geïnstalleerde apps, fouten bevat die lieden in onze samenleving als uitdaging en mogelijkheid zien, om die telefoon, die alle lange tijd niet van updates is voorzien, zodanig te misbruiken, dat de eigenaar er zelf niets meer mee kan. 

Om deze reden is het belangrijk om je telefoon van de laatste updates te voorzien. Onlangs zijn er door Apple en voor Android telefoons belangrijke uitdates uitgebracht, die onvoorziene fouten in het software systeem van de telefoon repareren.

Is er voor jouw telefoon een update beschikbaar? Je kunt het snel zien in het instellingen/ settings menu van jouw telefoon.

Dus zorg, om mogelijke ellende te vermijden, dat je telefoon voorzien is van de laatste updates.

En blijf met plezier je telefoon gebruiken!

Meer informatie of heb je vragen? Wij voor je staan klaar om deze te verstrekken of te beantwoorden. 

@KBA automatisering

Ander nieuws

De alles verbindende factor!