Skip to content

Cees Kruijswijk in podcast Business in de Buurt

22 februari 2024
In de podcast van Bart Weijers en Koos Woltjes spreek ik over de uitdagingen die MKB-bedrijven ervaren bij het implementeren en integreren van nieuwe hardware en software, met name op het gebied van automatisering en digitalisering. Hierbij alvast een samenvatting van het gesprek.

De hele podcast is hier te beluisteren:

In dit interview benadruk ik dat onbekendheid met cybersecurity een groot probleem is voor veel ondernemers, omdat zij vaak de verantwoordelijkheid hiervoor hebben gedelegeerd en zich vooral zorgen maken over de kosten. Ook leg ik uit dat automatisering vaak als sluitpost wordt gezien en dat er een tekort is aan mensen met kennis op dit gebied. Hierbij wordt het gebrek aan bewustzijn over de risico’s van cyberaanvallen benadrukt, met voorbeelden van grootschalige hackersactiviteiten en ransomware. 

Het belang van goede beveiliging en investeringen in automatisering wordt daarmee benadrukt, met verwijzing naar de Cyber War die mijns inziens al gaande is en bedreigingen voor bedrijven en infrastructuur met zich meebrengt. 

De urgentie van het goed regelen van cybersecurity en het belang van bewustzijn en investeringen in automatisering worden als cruciale onderwerpen in het interview behandeld.

Ben je na dit interview benieuwd hoe jouw organisatie de enorme risico’s en kosten van cybercrime kan voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0297-250159, contact@kba.nl, of vul ons contactformulier in.

Ander nieuws

De alles verbindende factor!