Cloud

“Weet u dat de Cloud eigenlijk niet nieuw is? Eigenlijk bestaat de Cloud al net zolang als het Internet bestaat. Was het vroeger voor bedrijven noodzakelijk om alle systemen op eigen locatie te huisvesten, tegenwoordig kunnen we beschikken over datacenters. Datacenters zijn eigenlijk locaties waar verschillende bedrijven hun systemen hebben staan. En daar zit hem nu het grote verschil. De werking blijft hetzelfde, maar de locatie is veranderd.

Met opslag in de Cloud heb je geen gedoe meer met een fysieke server die ergens moet staan en moet worden gekoeld. Maandelijkse kosten maken het totale overzicht voor managers een stuk aantrekkelijker met betrekking tot budgettering. Daarnaast, door het plaatsen van data en software in de Cloud, alle data 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen beschikbaar is”. 

Beveiliging en back-up van data is en blijft een aandachtspunt

Hierbij is het dan ook aan te raden een beveiliging strategie/plan op te maken van uw IT omgeving en om te zetten in een regulier onderhoud plan/contract. 

Overstappen naar de Cloud voor een snellere bedrijfstransformatie.

Gartner voorspelt dat de wereldwijde particuliere clouduitgaven met 18,4% zullen toenemen in 2021 tot een totaal van 304,9 miljard dollar.

Bovendien blijkt uit enquêtegegevens dat 70% van de organisaties van plan is hun clouduitgaven te verhogen in 2021.

Dit is voornamelijk het gevolg van de COVID-19-verstoringen en het daaruit volgende hogere aantal mensen dat thuis werkt.

Beveiliging en back-up van data is en blijft een aandachtspunt

Vanwege de  Covid-19 pandemie, is thuiswerken vanuit de Cloud een vereiste geworden en zal op termijn ook het nieuwe normaal zijn.

KBA heeft hier diverse veilige werkplekoplossingen voor uw bedrijf beschikbaar, op basis van VPN en Cloud toepassingen. Zowel in of exclusief Back-up van data. Dit geldt dus voor zowel de kantooromgeving als de thuiswerkplek.

Op basis van het operationele onderhoud plan/contract  zorgt KBA er voor dat alle componenten in het netwerk regelmatig worden gecontroleerd en van de laatste beveiliging updates en software worden voorzien.

KBA voorziet:

The best class in Secure customer service